Atgal į LKA KK puslapį Dabar yra 2024-03-28, 21:51

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 2 pranešimai(ų) ] 
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 2018-03-04, 11:32 
Atsijungęs
Praeivis
Praeivis

Užsiregistravo: 2014-11-27, 01:52
Pranešimai: 6
Vardas Pavardė: Ramūnas K
Sveiki,
planuojame maždaug 2018 10 07 - 2018 11 09 pakeliauti po Aistraliją. Keliausime pagrinde autostopu. Gal bendraminčiai norėtų prisijungti? Mano įsivaizduojamas kelionės formatas būtų toks, kad keliauja du ar daugiau nepriklausomi vienetai (po 1-2 žmones). Pvz. mes esam poroje, panašiu maršrutu keliauja kita pora, vienas bičas ar pora merginų. Realiai keliaujama labiau atskirai (nes tranzuoti daugiau kaip 2 žmonėms vienoje vietoje vienu metu nelabai praktiška), bet maršrutas panašus, taigi tikėtina, kad susitinkama kas kelios dienos kur nors - smagu pasidalinti įspūdžiais, pasitarti, kartu praleisti dieną ar dvi. Jei susiderinama - žygius su palapinėmis galima daryti kartu. Bet jei "nepriklausomų vienetų" ritmas nesutampa, tada reikia būti pasiruošus ir be susitikimų keliauti - kiekvienas "individualus vienetas" turi būti pakankamai nepriklausomas (palapinė, maistas ir t.t.).

Kelionės griaučiai:
Skrydį šiuo metu tiesiai iš Vilniaus įmanoma gauti už 870 eurų, išlaidos vietoje - 800-1500 eurų.
Atskrendame į Darwin, Australia (šiaurėje), išskridimas namo iš Sydney, Australija (pietryčiai). Tarp jų apie 5000 km, didžiąją dalį norisi įveikti tranzu. Pratranzuoti iš Darvino į Adeladę man asmeniškai būtų malonus pasiekimas.
Šiaurėje prie Darwin pažiūrėti pora nac. parkų, tada į "red center" prie Uluru, netoliese yra Kings Canyon - galima 2 dienų ir 1 nakties žygį su palapinėmis pasidaryti.
Pietuose - Adelaidė, Melburnas, Sidnėjus. Miestai mūsų nelabai domina, bet turbūs užsuksim. Tarp miestų yra įvairūs parkai, gamta, Ocean View Drive, Apaštalų uolos, kengūros, koalos ir pan.
Ocean View Drive galima su nuomota mašina važiuoti.
Skrydis per Singapūrą, ten galima pasidaryti layover nepilną parą - iš oro uosto į centrą pusvalandis, galima suspėti miestą pažiūrėti. Svarstau ten į naktinį "safari" važiuoti, tipo po rezervatą plėšrūnų ieškoti (iki 50$ 2 valandos).

Jei ką domina, turite kokių minčių, arba buvote ir turite patarimų - rašykite ar skambinkite.
Ramūnas ramkisss@hotmail.com 60050271


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2018-04-23, 10:31 
Atsijungęs
Keleivis
Keleivis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2013-09-19, 13:43
Pranešimai: 79
Vardas Pavardė: Pranas G
Sveiki,
Šią žiemą kaip tik porą mėnesių praleidom Australijoje keliaudami. Lankėm Uluru, Tasmaniją, Cairns, o nuo Melburno iki Brisabane su kemperiu. Tai jei bus kokių klausimų klauskit, gal ką pagelbėsim.
Dėl tranzavimo nieko nepasakysiu, tik kiek važiavom, neatrodė, kad tai yra populiaru AU. Dykumoje ir šiaip outbacke atsargiai reiktų nakvynės vietas pasirinkti, nes gyvačių, skorpionų tikrai yra, vorų velniai žino kokių irgi veisiasi nemažai. Uluru pasvarstykit pasiimti 2-3 d turą, nakvynė gamtoje su miegmaišiu, bet stovykloje, saugu nuo roplių. Kaina protinga.
Visoj Au pilna nemokamų nakvynės vietų/kempingų. Dalis tiesa tik kemperiams. Mums per 3 savaites kemperiu mokėti už nakvynę neprireikė. Keliausit low season, tai kemperiai bus nebrangūs, - pasvarstykit. AU geriausia vieta važiuoti kemperiu.
Pakelėse pilna poilsio aikštelių su nemokamais elektriniais griliais. Tranzuojant nelabai išeis jais pasinaudoti, bet važiuojant mašina, atsiveži savo maistą, kepsnius ir gaminiesi šviežią pigų maistą.
AU kelionė, kuriai verta gerai pasiruošti, išeis tikrai pigiau. Pasigilinkit apie vietas, kurias norit lankyt, kad būtų kuo mažiau blaškymosi kelionės metu.

Good luck mate:)


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 2 pranešimai(ų) ] 

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 26 svečių


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Pereiti į:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007