Atgal į LKA KK puslapį Dabar yra 2024-03-28, 19:03

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]




Naujos temos kūrimas Ši tema užrakinta, jūs negalite redaguoti pranešimų arba atsakinėti į juos.  [ 224 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 23  Kitas
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 2013-10-13, 21:45 
Atsijungęs
Keliautojas
Keliautojas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2010-11-15, 23:14
Pranešimai: 148
Vardas Pavardė: Elmyra B
chebra, gal kas nors savo ekipaze turite viena vieta ir galetumete prigriebti mane ateinanciam sestadieniui buciau dekinga....


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2013-10-14, 16:15 
Atsijungęs
Keliautojas
Keliautojas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2012-04-06, 14:11
Pranešimai: 345
Miestas: Vilnius
Vardas Pavardė: Vilius V.
Pats laikas sprest transportavimo klausimus. Ar dar yra laisva vieta?


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2013-10-15, 18:07 
Atsijungęs
Keliautojų keliautojas
Keliautojų keliautojas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2010-10-28, 09:26
Pranešimai: 5996
Miestas: Vilnius
Vardas Pavardė: Rolandas L
. Foto įspūdžiai iš 2013-10-12 išgyvenimo kursų I etapo

Pirma grupė praėjo "Išgyvenimo kurso" praktinius-teorinius užsiėmimus. Gavo pažymėjimus.

Pirmos grupės neredaguoti atsiliepimai
"Bozena Gruzd Parasysiu savo nuomone, kiti gal papildys. Tai ne isgyvenimo kursas, o kursas APIE isgyvenima. Didziaja laiko dali praleidi pievoje, kur klausaisi LABAI VERTINGU dalyku, bet nera jokio ekstremalumo - duoda karstos arbatos, sedi ne ant zemes ir t.t. Taigi, pirmas dalykas - apsirenkite taip, kad nejudedami nesusaltumete. Tik viena karta ejom i miska statytis busto, tai biski pajudejom. Viskas baigesi apie 8 val., po to laisvas laikas, o tiksliau pasiruosimas miegui miske ir pats miegas tpsakant :)) ryte keliesi apie 7 ir toliau tesiasi uzsiemimai. Taigi, antras dalykas - normaliai issimiegosite ir galit ramiai planuotis sekmadienio popiete.
Na, o patys destomi dalykai labai idomus ir naudingi. Nemazai zinomo, bet dabar atsirado galvoje sistema. Praktiskai mokinomes isirengti busta miegui, isgauti ugni ir filtruoti vandeni. Man patiko.
Kursas, kuriama bandoma praktiskai isgyventi, yra antroje pakopoje )))
Destytojas geras. Bendrauja, labai nuosirdus ir rupestingas.
Nieks nesuprato 24h butinybes, naktis miske daugumai zmoniu tipo issukis yra :)
mano patarimas - prasykit daugiau, nes mes per stipri grupe, kuri su gamta draugauja. Destytojas tikrai daug zino ir turi ka papasakoti/parodyti.

***********
Na, aš nesikonspektavau, bet pabandysiu trumpai apžvelgti visą kursą iš „žaloko“ žmogaus pozicijų.

Apranga-ekipuotė. Dalį dalykų dėl aprangos iš asmeninės patirties jau žinojau, bet ten tikrai buvo naudingų patarimų ką į ekipuotę vertėtų pasiimti ir ką verta turėti visą laiką su savimi. Paprasčiausias dalykas kaip „britvukė“ apvyniota izoliacija ir tiesiog įsiūta į pamušalą. Na, su tokiu daiktu skristi gal ir nerekomenduočiau, bet juk ir lietuvoje kartais gali prisireikti itin aštraus daikto. Plius spėju retas kuris pagalvojo, kad realiai vietos neužimantys prezervatyvai yra puiki priemonė vandens transportavimui. Ir pasakys dar kaiką, ką rekomenduoja pasiimti į mažą metalinę dėžutę.

Orentavimasisi vietovėje. Saulė. Laikrodis. Adata ir kitkas.

Nukentėjusio apsauga nuo šilumos praradimo. Kas čia žino kuris per Ž999 naktinį žygį neatlaikys tempo ir kurį reikės pasaugoti kad per daug neatšaltų.

Mazgų rišimias. Spėju dau kas moka tuos mazgus rišti. O pavyzdžiui antrankių padarymas iš virvės gal būt pravers ir buityje, pavyzdžiui miegamajame.

Ugnies išgavimas automobyje. Pavyzdys: važiuojate per kalnus ar mišką ir automobilis nuslysta į kokį gilesnį griovį. Naktis, šalta, nekažką turite. Telefonu išsikviečiate gelbėtojus, jie pakelia sraigtasparnį, nes negalite tiksliai nusakyti vietos. Kaip pasidaryti iš aplinkos stipriai išsiskiriantį ugnies ženklą mokate? Ne? Ten išmoksite.

Ugnies išgavimas ekipuotėje esančiomis priemonėmis. Dievinkite merginas, jos visada turi vatos tamponų makiažui valyti, na, o bateriją iš ciklopo galima išsiimti. O gal kas netyčia iš visų įvirtusių į upelį ir kiauriai peršlapusių turės skiltuvą.

Individualus susišildymas. Žiemos pas mus šaltos, bet turint žvakę ir palapinsiaustę įmanoma sušilti.

Individualus ir grupinis būstas. Na, tą kaip ir mokame daryti.

Maisto gamyba. Su viena spirito tablete išsivirtumėte arbatos ir susišildytumėte sauseką? Galbūt.

Vandens išgavimas ir vartojimas. Kaip ir elementaru – sniego ar ledo tirpdymas žiemą ir filtravimas vasarą. Mokate filtrą pasigaminti? O išfiltruotą vandenį žinote kaip dezinfekuoti? Tuo kas galėtų būti mažoje išgyvenimo dėžutėje.

Iš esmės, jokio ekstremalumo, na nebent ugnies išgavimas akumuliatoriaus pagalba, bet kartais labai maži dalykai gali padaryti labai daug, o retas kuris susimasto juos susikomplektuoti. Žinoma, visa tai galima sužinoti ar susirasti googlinant. Kiekvienam savo.

Ir taip, visam tam užtenka ir 12 valandų, kitą laiką galima skirti pablūdinimui po rūdninkų girią
*****************
Na, žygio nesulaukėm, tad aš pats išsibasčiau į marcinkonių miškus pražingsniuoti neseniai gryžau ir ryte gautą info bandysiu išdėstyti

Argumentai kodėl viskas taip lengva buvo labai paprasti ir aiškūs:
1. Skirtingi žmonės. Ne visi turi vienodus įgūdžius. Vieni moka ugnį kurti, kiti mazgus rišti, treti vandenį filtruoti. Sunkesnius mokymus turi planus rengti ateityje, kai susidarys kritinė masė žmonių kurie bus praėję tą pirmąją pakopą ir jau antro etapo metu nereikės vieno ar dviejų žmonių mokyti kažkokių tai dalykų, kuriuos visi pirmam etape mokėsi. Tad antram etape jau turimas žinias būtų galima pritaikyti ekstremalesnėm sąlygom.
2. Kaina. Teorinius mokymus su šiek tiek praktikos jis gali vienoje vietoje pravesti, nereikia papildomų žmonių transportavimui ar ekstra saugumo užtikrinimui.

Dar prašė perduoti, kad jei yra žmonių, kurie tikrai jaučiasi kad puikiai moka tai, ką išgirstų per kursus, tai gali kaip ir atšaukti savo norą dalyvauti, bet čia reikėti dar su organizatoriais perkalbėti.

O dabar iš asmeninės pusės požiūris į kursus, kur paminėsiu didesnius pliusus
1. Asmeniniai susišildymo būdai, kurių vienas yra itin paprastas, bet veiksmingas. Žinoma, gali jį draugai iums pasakyti.
2. Būsto statymas ir apšildymas su asmeniniais pavyzdžiais prie ekstremaliai žemų temperatūrų.
3. Mazgų rišimas.
4. Piromanijos užsiėmimai.

Na ir pats didžiausias pliusas kad išmokė kaip iš virvės antrankius padaryti ir naudotis prezervatyvais
************
Laba! Kaip eksperimentines "rabitt A" grupes atstovas rasau asmeniskai, kad zmones neuzpultu. Mokymai skirti moksleiviams ir amerikieciams kurie kaldami vini pasiima visa irankiu deze. Dauguma, kurie vaziavo buvo pasiruose rimtam mozochizmui. Nors bent jau vakare savarankiskai isirengeme miske stovyklaviete, susikurem joniniu lauza ir priliuobem Mano biciule susinervinus ateme is bicu kirvi ir pjukla ir atliko misko valima, privare malku tiek kol aplinkui nukritusiu medziu neliko.
Taip, kad siulau instruktoriui paruosti normalius kursus nes jums ten nebus ka veikti ir paimti mus kaip kompensacija, bent uz puse kainos
gott mit uns! :D
nu tikrai viskas taip simple
jums patikekit tiek macius tai tas pats kaip po supermarketa pasivaikscioti
jeigu butu normalus isgyvenimo tai uz tokius gali mbutu ir daugiau moketi, bet cia jau manau jums asmeniskai reiktu paruosti.
geriausia kas buvo tai nesvaraus vandens filtravimas gamtinemis salygomis, bet ir tai pasitelkiant atliekas ir vatos uzdegimas nuo masininio akumuliatoriaus.
i tokius kursus butina itraukti pirmos pagalbos suteikima ir kaulo luziu, zizdu tvarstyma, smegenu sukretima nes keliaujant labai aktualu pvz kai koja issinarini ir dar reikia pora dienu pavaikščioti ."

_________________
Laikas praleistas gamtoje neįskaičiuojamas į gyvenimo trukmę.

www.storasdviratis.lt


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2013-10-16, 10:48 
Sveiki, dalyvavusieji spalio 12 d. Išgyvenimo kurse Nr.1 ir ketinantys dar jame dalyvauti. Rašo kurso instruktorius. Esu maloniai nustebintas dalyvių entuziazmo, pozityvumo ir turimos patirties. Gerai jaučiausi, suprasdamas, kad žmonės nori tobulėti, patirti kažką neįprasta. Apgailestauju, kad ne visų lūkesčius pilnai išpildžiau - bet taip jau visuomet gyvenime juk nutinka. O ir kursas, kaip kai kurie tiksliai pastebėjote, yra parengiamasis prieš rimtesnius išbandymus, kurie planuojami antrame lygmenyje. Nepaisant to, analizuodamas Jūsų atsiliepimus, jau darau išvadas ir ketinu spalio 19 d. po dienos užsiėmimų įvesti papildomą kurso etapą, t.y. tam tikrą išbandomąjį žygį su tarpinėmis užduotimis. Jų metu galima bus pasitikrinti, kaip dera fizinis krūvis (vis dar ne per didelis), prakaitas ir drėgmė su dienos metu įgautomis žiniomis ir įgūdžiais. Šis etapas nuosekliai pereis į naktinį poilsį su primygtiniu siūlymu miegoti individualiame būste ar guolyje, o pabaigsime rytiniais užsiėmimais. Jei kas norės, naktį galės praleisti nenaudodami miegmaišių ir, aišku, laužų, bet su tikslu nesušalti ir užmigti. Taigi, jei tik dalyviai norės jau šiame kurse daugiau išbandymų, aš juos Jums patieksiu:)
Dar kartą - džiaugiuosi susidūręs su išmanančia auditorija. Iki malonaus.


Į viršų
  
 
StandartinėParašytas: 2013-10-16, 14:29 
Atsijungęs
Keleivis
Keleivis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2012-05-02, 00:09
Pranešimai: 49
Vardas Pavardė: Kristina P
Sveiki, jei atsirastų laisva vieta, ar būtų galima užsiregistruoti i 2013-11-10/11 arba 2013-11-16/17d. vykstantį kursą?


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2013-10-16, 15:57 
Atsijungęs
Nori keliauti
Nori keliauti

Užsiregistravo: 2013-09-29, 18:11
Pranešimai: 10
Miestas: Vilnius
Vardas Pavardė: Andrius P.
Rolandas rašė:


Trūksta teisių peržiūrėti, gal galima viešą galeriją padaryti ?


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2013-10-16, 16:08 
Atsijungęs
Nori keliauti
Nori keliauti

Užsiregistravo: 2013-09-29, 18:11
Pranešimai: 10
Miestas: Vilnius
Vardas Pavardė: Andrius P.
AlbertasD rašė:
Sveiki, dalyvavusieji spalio 12 d. Išgyvenimo kurse Nr.1 ir ketinantys dar jame dalyvauti. Rašo kurso instruktorius. Esu maloniai nustebintas dalyvių entuziazmo, pozityvumo ir turimos patirties. Gerai jaučiausi, suprasdamas, kad žmonės nori tobulėti, patirti kažką neįprasta. Apgailestauju, kad ne visų lūkesčius pilnai išpildžiau - bet taip jau visuomet gyvenime juk nutinka. O ir kursas, kaip kai kurie tiksliai pastebėjote, yra parengiamasis prieš rimtesnius išbandymus, kurie planuojami antrame lygmenyje. Nepaisant to, analizuodamas Jūsų atsiliepimus, jau darau išvadas ir ketinu spalio 19 d. po dienos užsiėmimų įvesti papildomą kurso etapą, t.y. tam tikrą išbandomąjį žygį su tarpinėmis užduotimis. Jų metu galima bus pasitikrinti, kaip dera fizinis krūvis (vis dar ne per didelis), prakaitas ir drėgmė su dienos metu įgautomis žiniomis ir įgūdžiais. Šis etapas nuosekliai pereis į naktinį poilsį su primygtiniu siūlymu miegoti individualiame būste ar guolyje, o pabaigsime rytiniais užsiėmimais. Jei kas norės, naktį galės praleisti nenaudodami miegmaišių ir, aišku, laužų, bet su tikslu nesušalti ir užmigti. Taigi, jei tik dalyviai norės jau šiame kurse daugiau išbandymų, aš juos Jums patieksiu:)
Dar kartą - džiaugiuosi susidūręs su išmanančia auditorija. Iki malonaus.


:idea: super :)
Tikiuosi po 10.19-20 kursų, jei chebra gerai pasirodys ir sudėtingesnėse situacijose, paaiškės, kad galima ir dar pasunkinti ir jau 11.10-11 kursai bus dar sudėtingesni ir norintieji galės pilnai išnaudoti visas 24h išgyvenimo mokyklai su teorija ir sunkia, bemiege, šalta, šlapia praktika, kad pasijaustų tikrai verti to gauto diplomo :twisted:


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2013-10-16, 19:16 
Atsijungęs
Keleivis
Keleivis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2010-11-13, 19:59
Pranešimai: 74
Miestas: Vilnius
Vardas Pavardė: Jurgita Ž
Sveiki. jEIGU būtų laisva vieta tai informuokite mane.


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2013-10-16, 21:40 
Atsijungęs
Keliautojų keliautojas
Keliautojų keliautojas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2010-10-28, 09:26
Pranešimai: 5996
Miestas: Vilnius
Vardas Pavardė: Rolandas L
Kriste P rašė:
Sveiki, jei atsirastų laisva vieta, ar būtų galima užsiregistruoti i 2013-11-10/11 arba 2013-11-16/17d. vykstantį kursą?


Įtraukta, į 2013-11-16/17

_________________
Laikas praleistas gamtoje neįskaičiuojamas į gyvenimo trukmę.

www.storasdviratis.lt


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2013-10-17, 19:50 
Atsijungęs
Keliautojų keliautojas
Keliautojų keliautojas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2010-10-28, 09:26
Pranešimai: 5996
Miestas: Vilnius
Vardas Pavardė: Rolandas L
Informuojame, kad renkamos naujos grupės 2013-11-30/12-01 ir 2013-12-7/8 dienomis

_________________
Laikas praleistas gamtoje neįskaičiuojamas į gyvenimo trukmę.

www.storasdviratis.lt


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Ši tema užrakinta, jūs negalite redaguoti pranešimų arba atsakinėti į juos.  [ 224 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 23  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 24 svečių


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Pereiti į:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007