Prikabintas failas:
keltas.jpg [ 289.36 KiB | Peržiūrėta 21653 kartus(ų) ]
Keltai plaukia iš Ystado (Iustad) 4 kartus per dieną 6:30, 10:30, 14:30, 18:30 (
https://www.bornholmslinjen.com). Atgal +/- panašiu laiku. Plaukia beveik pusantros valandos (oficialiai 80 min.). Kaina labiau priklauso nuo reiso dienos ir laiko. Man kainavo 23€ į vieną pusę (atkreipkite dėmesį, kad šito kelto kainos yra DKK, o ne SKK, tai gaunasi truputį brangiau, nei atrodo). Internete tas mano minėtas pigesnis bilietas buvo nuo 14€. Konkrečiai šiuo metu kaina nuo 12€.
Aš atplaukiau vėliausiu reisu į Ronne (Rionė). Šalia kempinge (1-2 km į dešinę nuo kelto) pernakvojau (didelis kempingas yra ir Ystade). Kitą dieną (tiksliau po paros, nes vieną dieną ištisai lijo, tai buvau pasiėmęs išeiginę) pakrante apvažiavau salą (~106 km), pernakvojau ir rytiniu keltu atgal į Švediją. Neskaitant "išeiginės", sugaišau vieną dieną.
Kur verta važiuoti:
0. Ronne - labai sexy miestelis.
1. Vakarinė pakrantė Ronne - Hasle - Sandvig. Ronne - Hasle miškas. Nuo Hasle į šiaurę labai graži pakrantė. Šiaurinėje dalyje yra "kalnai" su MTB trasomis ir pan. (jei kam reikia).
Prikabintas failas:
pakrante.jpg [ 421.29 KiB | Peržiūrėta 21653 kartus(ų) ]
Prikabintas failas:
kalniukas.jpg [ 465.95 KiB | Peržiūrėta 21653 kartus(ų) ]
2. Šiaurės rytų pakrantė Sandvig - Gudhjem - Svaneke. Labai gražūs miesteliai prie jūros.
Nexo (Neksio) yra visos Danijos centrinis žuvies fabrikas. Smirdž ir tiek. Nevertas dėmesio. Pačiame piečiausiame taške, pagal "instrukciją", yra super mega turbo "net analogov v mire" smėlio gerumo smėlėtas paplūdimys. Aš jį netyčia "prašokau", tai pakomentuot negaliu. Iš esmės visa pietinė dalis nuo Nexo iki Ronne yra pramoninė (+ oro uostas) ir absoliučiai neverta dėmesio.